Schaalmodellen van Topkwaliteit bij Toemen.nl - De beste modelauto's

Schaalmodellen

Modelauto's zijn er in ontzettend veel verschillende uitvoeringen. De auto's kunnen variëren in vorm, design, kleur, klassiekheid, te veel om op te noemen. Maar waar het binnen de modelsport vaak om draait is de schaal. De schaal bepaalt namelijk hoe groot uw modelauto wordt. Toemen modelsport heeft jouw favoriete auto in verschillende grootten, afhankelijk van de schaal die u kiest. Op deze pagina kunt u eenvoudig kiezen voor één van de schalen 1:18, 1:24, 1:32 of 1:43 of u kiest eerst voor een merk en daarna let u op de schaal.

Waarom schaalmodellen?

Schaalmodellen zijn de basis van de modelsport, het zijn kleine uitvoeringen van de originele auto. Een schaal van 1:18 wil zeggen dat het origineel dus 18 keer zo groot is als het model. Elke centimeter in het model staat voor 18 centimeter in de werkelijkheid. Een modelauto van 25 centimeter lang is op deze schaal dan 4,5 meter lang in de werkelijkheid. Vanzelfsprekend zijn modelauto's op deze schaal het grootst en schaalmodellen die zijn uitgevoerd in 1:43 het kleinst. Hoe groter de modelauto, hoe meer kans er is om de details van de originele auto goed over te brengen. Echter, een klein schaalmodel heeft ook zijn charme en is vaak handiger in te passen in uw collectie. Zeker wanneer u meerdere schaalmodellen naast elkaar wilt neerzetten.

Modellen van topkwaliteit

De schaalmodellen van Toemen modelsport zijn vrijwel altijd uitgevoerd in metaal, waardoor de auto's tegen een stootje kunnen. Bij de meerderheid van de modelauto's die wij aanbieden is het daarnaast mogelijk om de deuren en de motorkap te openen. Vanzelfsprekend selecteren wij alleen de beste modelauto's van bekende merken als Norev, Burago, Motor Max en Welly. Toemen modelsport probeert voortdurend het aanbod actueel te houden, maar het kan zijn dat uw favoriete model niet in onze collectie is opgenomen. Is dit het geval? Neem dan gerust contact op en dan kijken wij direct wat we voor u kunnen doen.

Laatste nieuws

Kom langs in Oisterwijk!

  • Toemen XXL Superstore

    Dorpsstraat 17
    5061HH Oisterwijk

Gebruik van deze site betekent dat u onze algemene voorwaarden accepteert.
Toemen Modelsport | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Disclaimer

Betaalmethodes

Ontwikkeling en Optimalisatie door MarcelMedia.nl